Over Mij

Ik ben Danielle Mellink geboren op 1 oktober 1988 in Vlaardingen.

Op mijn 8e jaar ben ik begonnen met paardrijden bij een kleinschalige stalletje, genaamd “De Groene stallen“. Een jaar later ben ik naar de manege Die Flardingha Ruiters gegaan waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds lid ben. Van 2003-2006 heb ik de opleiding Mbo paardenhouderij te Maasland gevolgd. Voor deze opleiding heb ik voor een aantal maanden stages gevolgd bij de gerenommeerde Olympische dressuurruiters: Arjen Teeuwissen (Vlimmeren, België) en Hans Peter Minderhoud (Harskamp).

In 2007 ben ik als groom meegegaan met Jeroen Devroe, een Belgische dressuurruiter en zijn toenmalige toppaard Paganini. Zij maakte deel uit van het Belgische team op het Europese kampioenschap Dressuur in Turijn (Italië). Hier was ik getuige van het Nederlandse Team dat Goud won (bestaand uit: Anky van Grunsven, Imke Schellekens-Bartels, Hans Peter Minderhoud en Laurens van Lieren). Individueel wisten zij goud, zilveren en bronzen medailles te behalen.

Vanaf 2008 tot eind 2014 ben ik werkzaam geweest bij Academy Bartels (Hooge Mierde), waar ik vanaf 2011 tot het einde van die periode de vaste wedstrijdgroom en stalmanager van Imke Schellekens-Bartels was. Ik ben regelmatig mee geweest naar grote wedstrijden en clinics in het binnen- en buitenland. Ook heb ik de gelegenheid gekregen om paarden te rijden en twee wedstrijdpaarden uit te brengen.

In 2010 ben ik een klein half jaar naar Australië geweest. Daar heb ik twee maanden gewerkt op een grote paardenfarm bij Lucy Morton, Kasperrado Warmbloods op Philips Island (bij Melbourne), daarna rondgetrokken vervolgens nog één maand bij de Olympisch dressuurruiter Heath Ryan én Olympisch teamlid Rozzie Ryan in Newcastle gewerkt.